Comentaris dels partits del 24-25 de Febrer de 2018

Preinfantil femení  vs UE Mataró 62-46. Tot i el  gran resultat el nostre joc va ser dolent, moltes imprecisions en les passades, distraccions després de fer els 2×1 i en els darrers quarts no es va tancar el rebot oferint segones oportunitats. Una cosa bona va ser la intensitat en la press que ens va permetre robar pilotes per acabar soles o en superioritat i es van trobar bons tirs en atac estàtic. Que vagi bé la setmana!     A.G.

Mini verd vs l’Ametlla Blanc 74-41. Partit en el que hem aprofitat el contraatac i el 1c1, poc joc en estàtic. Errors de lectura i falta de concentració tan en atac com en defensa.   A.C.

Mini taronja vs  Sferic Terrassa +57. Partit ben jugat on hem sabut aprofitar el partit per a treballar moltíssim. Els nens un altre cop han tornat a demostrar que amb el sacrifici i el bon entrenament es pot arribar on ens proposem. Amb una bona assistència de tothom als entrenaments, veiem com en els partits destaquem tots per igual i això em fa tenir un sentiment molt satisfactori. Aquelles jugades basades en les individualitats que trobàvem a l’inici de la temporada, s’estan convertint en assistències molt ben fetes que fan gaudir molt més de l’esport. Remarcar que aquest cap de setmana hem fet molt poques passes comparat amb altres caps de setmana. La defensa ha estat molt bona, parant molts atacs i contraatacs amb un total de molt poques faltes. Pel que fa als valors, molt bones actituds i respecte al rival. A seguir treballant! M.R.

Sènior masculí vs Teià. Derrota. Una derrota dolorosa ja que malgrat haver jugat 3 primers quarts bastant dolents, mai vam deixar d’estar al partit. Tenim una petita baixada mental que ens està afectant. Físicament estem arribant bé al final de tots els partits, malgrat alguna lesió que ens està limitant. Els àrbitres, i mai ho dic  menys avui, no van tenir el seu millor dia. Avantatge inicial des del primer quart de 10-6 fins que en el minut 6 comencem a concedir faltes. El rival va arribar a tirar fins a 8 tirs lliures. Decisions dolentes en defensa i poc encert per part nostra, massa triples, comença a ser habitual, ens van portar a un parcial final de 13-19. El segon quart va ser més del mateix, arribant massa d´hora al bonus amb el que això comporta (11 tirs lliures en contra). Massa parades i massa desencert que no ens van permetre aconseguir cistelles fàcils de contraatac, 24-38. En el tercer quart vam arribar a perdre de 18 punts, però una millor mentalitat i els errors en tirs lliures del rival, van arribar a tirar 18 tirs lliures, ens van permetre mantenir la diferència, 40-53. El darrer quart ens ha de marcar el camí  tant, en concentració, en lluita i en decisió, malgrat perdre 4 jugadors per 5 faltes, anar a remolc tot el partit i el ja comentat, vam tenir un darrer tir per anar a la pròrroga,66-69. Em quedo amb aquest darrer quart en el que malgrat jugar amb 2 lesionats vam saber aixecar-lo amb la bona feina de tots. A aprendre d’aquests partits en els que el rival es mou millor que nosaltres i, tot i que tard, sabem adaptar-nos.   A.G.

 Comentaris dels partits del 17-18 de Febrer de 2018

Premini Femení vs Caldes de  Montbui, 41-59. Partit competit per algunes jugadores de l’equip, que es deixen la pell en els rebots  i en lluitar cada pilota, això és insuficient si l’altre meitat de l’equip es mira el partit, no corre i ,literal, surt badallant en el salt a l’inici de quart. En general, per part d’algunes jugadores he vist reflectit el treball realitzat durant els entrenaments, com per exemple en els saques de banda, tot i així cal seguir treballant encara més. En defensa, cal que ens organitzem millor, han de saber a qui tenen i sobretot no poden perdre ni la pilota ni el jugador de vista, cosa que ens passa molt sovint. La diferència física entre els rivals i nosaltres és evident, tot i així part de les jugadores no deixen de lluitar cada pilota. No és suficient que 5 jugadores lluitin i altres s’ho mirin, necessitem a totes les jugadores per poder competir.     R.G.

Mini taronja masculí vs Cabrils. Victòria de 22. Partit MOLT ben jugat. Els nens han demostrat que entrenen fort i que saben lluitar moltíssim. En defensa hem estat molt atents i hem aconseguit per una banda robar moltes pilotes i per l’altre, provocar que ells en perdessin.  En atac hem jugat un joc obert amb alguns moviments de pilota molt bons que ens han permès fer jugades molt maques per acabar. En quant a passades, hem estat molt fins i hem pogut fer contraatacs bons de passada llarga. Crec que aquesta victòria ha estat molt positiva pels nens, no només pel simple fet de guanyar sinó perquè vegin que amb ganes poden amb tot. A seguir treballant.    M.R.

Sènior masculí vs Masnou . Derrota 71-57. Només hem jugat els primers 18 minuts. Fins aquest moment el parcial era favorable 19-35. A partir d’aquest moment el compromís de l’equip ha sigut 0, tant en el moment de defensar l’1×1 com la defensa de 5×5, com la nostra valentia en atac. Gran començament de partit amb gran defensa i molts contraatacs. Tot i així podríem haver aconseguit un més gran avantatge si no haguéssim fallat 3 o 4 cistelles sota l’aro, 15-21. El segon quart ha començat igual que el primer, bona defensa i cistelles fàcils. Podríem haver acabat de trencar el partit, però fallar, de nou, 3 o 4 cistelles fàcils i el començament de la pàjara en defensa (ha durat fins el final del partit) ha fet que el joc s’igualés, tot i així hem arribat 8 amunt al descans  29-37. A partir d’aquest moment  hem desaparegut del partit. No hem defensat res, hem pres males decisions en atac, hem deixat de lluitar, alguns mai han estat i hem fet que el rival s’anés creixent 51-50 al final del tercer quart.  En el darrer temps només ha existit un equip, el Masnou que amb un parcial de 20-7 s’ha merescut una victòria de caràcter de la que hem d’aprendre, si no ho fem, no tenim cap opció de lluitar el grup.  A.G.

 Comentaris dels partits del 10-11 de Febrer de 2018

Júnior femení  vs FRESKIBO C.B. BLANES 59-58. Victòria de les jugadores que han estat valentes fins al final. Ordenades, concentrades i valentes en defensa. Ha estat la clau poder parar les seves jugadores interiors. Balanç final de 23 pilotes recuperades. A destacar la determinació de jugar segons el guió: atacant els 1c1 i aguantant els cops. També el gran encert durant la primera part, cal afinar més els tirs lliures per no haver de patir al final. Tot i portar una renda de +10 durant pràcticament tot el partit, els últims 5 minuts s’han fet llargs ja que el rival ha pujat el ritme que ha provocat pèrdues de pilota: precipitació en els passes interiors a talls, portes enrere o postes. Felicitar a les jugadores per la victòria merescuda i animar-les a seguir sumant-ne més. No tothom ha tingut els minuts que es mereixia i això també cal mencionar-ho.   P.S.

Sènior masculí vs Pedagogium 86-63. Victòria. Segurament un dels millors partits en atac del nostre equip contra el quart classificat. Gran ritme de l’equip, molts contraatacs gràcies a la defensa, gran encert i un rival que ens ha donat algunes concessions. Bon primer quart, on hem començat a cimentar la victòria amb un parcial de 19-10. La sortida del segon quart no ha estat del tot bona. El rival s’ha posat en zona i ens ha costat trobar solucions, tal vegada que ens ha influït a l’hora de defensar i directament hem deixat de defensar. Parcial de 0-8 en 3 minuts. Hem sabut recomposar-nos per acabar el quart 40-28. La continuïtat en l’encert  en el tercer quart ens ha fet trencar definitivament el partit arribant al final d’aquest 64-45. Un darrer quart sense molta historia, amb tècniques i antiesportives ens han donat el triomf final. Felicitar els meus jugadors per recuperar-se de la derrota de la setmana passada i fer un bon partit en línies generals des de la defensa. És el camí, defensar i córrer per aconseguir cistelles fàcils.   A.G.Comentaris dels partits del 3-4 de Febrer de 2018

Mini femení  vs Canovelles  68 – 55. Partit irregular, hem començat bé, 3er i 4rt períodes fatal i després els altres bastant bé sobretot el 8è que hem fet un 15-0. Hem començat massa fluixes en defensa, semblava que s’ho miressin, poc a poc hem anat estrenyent  i això ens ha permès seguir en el partit. En atac ha costat molt fer espais, molt poc joc en equip i massa tirs precipitats, sobretot quan ens encallem. Al final hem aconseguit agafar i lluitar pels rebots, això ens ha permès fer bastants punts. El rival era bastant fluixet.   A.S.

Mini verd masculí vs – Círcol catòlic Badalona, 71-64. Partit que hauria d’haver sigut més fàcil. Ens costa molt prendre bones decisions. Tirem amb defensa a sobre, fem passades  on no existeix passada, penetrem contra dos o tres defensors etc. Tot i això comencem a fer accions a on ja es veu més joc col·lectiu, els jugadors estan més oberts i trobem més espais. Defensivament cometem molts errors, a vegades no sabem on està pilota, per tant no arribem o arribem tard a l’ajuda, provocant moltes faltes sota cistella. També molts cops ens falta anar al rebot o anar-hi amb més ganes. Ens quedem amb això per seguir treballant, dimarts entrenament!  A.C.

Mini negre masculí  vs  Les Franqueses. +18. Partint de la base que assumim el risc de les desconnexions i que les volem anar reduint fins a minimitzar-les, avui la desconnexió ha estat de 8 períodes. Molt malament a nivell d’actitud i a diferencia d’altres partits no s’ha corregit i no s’ha canviat. Tinc moltes ganes de fer jugar a jugadors  4 i 5 períodes, que assumeixin responsabilitats, que es vulguin sentir jugadors però ens resulta difícil si ells no hi creuen. Òbviament CAOS defensiu, ofensiu.  En fi, mal partit. Debut d’en Roger del mini verd. Dilluns entrenament.         J.L.

Infantil masculí vs Horta -11. Tres primers parcials correctes la resta caos ,en defensa acceptable, intensos encara que seguim no tancant bé el rebot i superats alguns en el 1X1, ofensiu caòtics no juguem en equip i no plasmen tot el treball de la setmana.  Seguim.  M.N.

Cadet  femení  vs AE Minguella 57-38. Malgrat el marcador final, que no reflexa el que ha estat el partit, avui les sensacions són molt positives. Per primera vegada en tota la temporada podem dir que hem estat i treballat com un equip. Els conceptes i situacions de joc que portem mesos treballant s’han pogut veure i hem demostrat que podem competir amb qualsevol si ens ho creiem. Si podem entrenar amb bones condicions i amb una bona actitud i predisposició  seguirem creixent i els resultats arribaran.    F.V.

Sènior Masculí vs  Sant Ignasi. Derrota 78-68. Sabíem que era un equip complicat i que estava en forma, però no hem acabat de sortir del tot concentrats en defensa. Molts  1×1 al pal baix deixant-los rebre molt a prop de la cistella ens han penalitzat en punts i faltes als nostres homes alts, 24-20. La sortida del segon quart ha estat una continuació de primer però hem baixat el nostre encert fent que el rival prengués una diferencia de 13 punts a falta de 3 minuts pel final del quart, 40-27. Alguna pilota robada i el nostre encert final ens ha dut a un parcial final de la primera part de 43-40. Un bon inici del tercer quart ens ha portat a arribar a guanyar de 4 punts 52-56. Semblava que tornàvem a entrar en el partit de ple però males decisions en atac i les nostres distraccions defensives juntament a més faltes dels nostres homes alts ens han portat a rebre un parcial de 13-1, amb un resultat final de 65-67. Un altre cop hem aconseguit ficar-nos en el partit amb un parcial de 0-9, 66-63. No hem sabut mantenir el nivell i decisions dolentes en forma de pèrdues ens han condemnat a falta de 4 minuts a la derrota. Hem de sortir amb una millor concentració defensiva, no caminant com ha fet el rival durant gran part del partit, hem d’imposar el nostre ritme i prendre millors decisions en atac amb millors bloquejos i més contundència a l’hora d’acabar. Massa pilotes perdudes per doblar balons que hauria d’haver finalitzat el passador. A continuar treballant durant la setmana perquè tornem a tenir partits complicats i el nostre objectiu ha de ser millorar individualment i com equip.  A.G.Comentaris dels partits del 27-28 de Gener de 2018

Mini negre vs Mollet. +7 un altre cop inici molt fred. Totalment fora del partit amb molts errors que òbviament un bon rival aprofita. Fins al tercer quart no vam canviar el xip. Ens vam adaptar a la pista, que més que una excusa era el motiu de com hem de jugar sempre. Poc  bot, moviment, decisió al 1×1, lectura, etc. Això si, ens van faltar metres de pista per poder córrer més a la contra. La defensa també va anar a més, control del rebot defensiu i sobretot en línies de passada i defensa del 1×1 amb pilota. Cada cop vam anar a més. Dilluns entreno.     C.O.

Mini Taronja vs AB Premia. Inici de partit molt bo amb molt bones assistències i bon moviment de pilota.  La defensa ha estat molt bona i molt intensa. En atac però, ens ha costat encertar  i les finalitzacions han estat molt bones. A diferència d’altres partits, hem reduït molt els passos en arrencada ja que ho hem treballat molt aquesta setmana. Malauradament, la segona part ha estat molt més fluixa ja que després d’un sisè quart fluix on hem perdut moltes pilotes,  l’equip rival ha aprofitat per anotar. A partir d’aquí els hem deixat creure que podien guanyar i així ha sigut ja que ells han estat més intensos. Tot i que sembla que comencem a moure millor la pilota, encara ens queda tallar més a cistella després de la passada. A seguir treballant!!  M.R.

Infantil femení  vs La Salle Bonanova 55-37. Partit en condicions adverses des de bon començament, que no vull utilitzar d’excusa per justificar els primers 20′ de partit (24-17): 0 balanç defensiu, nul·la concentració defensiva, molta espessor ofensiva, pèrdues de pilota, etc. Bona reacció a partir del sisè període, posant-nos a treballar en defensa, cosa que ens va permetre córrer i arribar amb superioritats. Quan el partit no anava a favor nostre, vam saber treballar col·lectivament, amb passades i sent solidàries. Segona part 13-38. Pèssim percentatge d’encert en els tirs lliures (3/16) B.G.

Cadet femení  vs AE Boet 33-32. Victòria per la mínima, important i que espero ajudi a recuperar sensacions a l’equip. El partit ha estat igualat però sempre hem portat la capdavantera amb marges que rondaven els cinc punts. Defensivament s’ha mantingut la concentració tot el partit, però en atac la manca d’encert unes vegades i altres la precipitació, no ens ha permès obtenir un avantatge més ample. Els darrers 5 minuts de partit els hem passat tots dos equips a la línia de tirs lliures. El nostre encert pèssim i un pel millor el contrari. Un triple visitant les ha posat un punt per davant faltant 30 segons  per primera vegada en tot el partit. Una mal atac nostre semblava que ens portava a una nova derrota, però la defensa ha aconseguit recuperar i treure una falta restant 6 segons. Només hem anotat dos tirs lliures però han estat els que ens han donat el partit.   F.V.Comentaris dels partits del 20-21 de Gener de 2018

Sènior masculí vs Santa Susanna. 69-50 Victòria al camp del cuer. Després de moltes setmanes molt concentrats i amb bons entrenaments ens hem relaxat una mica. Comprensible si saps que jugues contra un equip que porta 14 derrotes i cap victòria. Però hem de tornar al bon camí de treball, esforç i concentració per a un començament de segona volta complicat. Derrota en el primer quart  18-13. Mal començament, hem sortit fallant i regalant en defensa. El rival més motivat ha sabut aprofitar-se del nostre inici fred. Hem remuntat el segon quart acabant 12 amunt, 25-37. Només hem tornat a fer el que hem intentat inculcar-nos durant tota la primera volta: des de l’esforç, defensar i córrer. Hem tornat a caure en els mateixos errors en el tercer quart, al final d’aquest 37-47. Hem fallat en tot el partit però en aquest quart especialment. Un darrer quart sense molta història ens ha donat una victòria poc vistosa, però hem complert guanyant un rival bastant més motivat que nosaltres. Després d’una primera volta d’alts i baixos on hem perdut 2 partits, un de dos punts i un altre d’un, només em queda que felicitar els meus jugadors per l’esforç setmanal. Continuem tenint molt marge de millora, sobre tot en la nostra constància, regularitat i millor selecció d’atac. A banda de tenir molta millor capacitat defensiva. Aquesta setmana descansem i el proper partit és molt important, juguem contra probablement, l’equip més en forma i dels millors de la lliga. Gràcies companys per l’esforç, però hem de tornar a pujar un esglaó per a poder continuar on som.   A.G.Comentaris dels partits del 13-14 de Gener de 2018

Sènior masculí vs Cabrils. Victòria 77-70. Gran esforç dels nostres jugadors davant el tercer equip de la lliga. Veníem de 2 setmanes complicades ja que hem tingut 4 baixes i només hem pogut recuperar un jugador. Agrair l’ajuda dels Sots21 que han vingut. Primer quart molt igualat. Les defenses alternatives ens han permès no carregar-nos de faltes. Estàvem amb 8 sèniors i un d’ells venia d’haver estat malalt durant dues setmanes. Final del quart 17-17. El nostre pitjor quart ha estat el segon amb una defensa bastant dolenta rebent 23 punts.  Al descans hem arribat 6 per sota, 34-40. Un gran tercer quart en defensa, només hem rebut 5 punts, això ens ha permès donar la volta al marcador. Bona defensa i desencert del rival, 49-45. En el darrer quart hem augmentat l’avantatge, sempre gràcies a la defensa, arribant a falta d’un minut i mig 9 amunt, 65-56. Errors en els tirs lliures i mala defensa al final del partit han fet que el resultat s’igualés a falta de 21 segons, 72-68. Hem acabat ficant una sèrie de 10 de 12 tirs lliures i amb un últim robatori hem decidit el partit. Felicitar els meus jugadors pel bon treball, sobretot els bons entrenaments de Nadal i tornar a donar les gràcies als jugadors del Sots21 que ens han ajudat.    A.G.Comentaris dels partits del 16-17 de Desembre de 2017

Sènior masculí vs Alella 65-51. Victòria. Parcials: 16-19, 13-20, 13-9, 9-17. Pobre proposta de bàsquet per part d’ambdós equips a Alella. En general un partit molt fluix des del punt de vista tant tècnic com tàctic. Davant anem guanyant fluïdesa tot i que ens fa  falta pausa al mateix temps que agressivitat. Darrera estem millor però en ocasions ens manquen consistència i continuïtat. És cert que físicament anem molt carregats degut al treball de les darreres setmanes, cosa que ja sabíem abans del partit. En qualsevol cas vam aconseguir un dels objectius: treure endavant el partit. Valoració pre-nadalenca: la nostra posició a la taula no ens ha d’enganyar, continuem sent un equip en construcció, cosa normal d’altra banda. Només treballant dur serem capaços d’estar amunt al final de temporada. Bones Festes!   A.G.

 Comentaris dels partits del 2-3 de Desembre de 2017

Sots 21 vs MIR: 98-81. Victòria difícil dels Sots 21 avui al camp del MIR (0V-7D), difícil per que ens hem presentat avui amb només 6 jugadors degut a lesions i malalties i només amb 6 no hem pogut defensar pressionant com ens agrada i hem hagut de jugar molt de temps amb faltes. Malgrat això el rival era molt més físic però perdedor d’actitud i hem pogut superar-los i guanyar. 1er quart: 25-27: sabíem des del començament que seria un partit de defensa, la idea era jugar amb velocitat per fer més cistelles que ells. Hem provat la zona 2-1-2 per estalviar energia en defensa però va resultar una mala idea per que ens ha obligat a jugar contra natura i ens han fet molts triples. 2on quart: 16 – 30 hem decidit tornar al que fa la nostra força, defensa des de dalt i moltes penetracions per provocar faltes i teníem el bonus a 7 minuts més per jugar. Hem arribar al descans a 16 punts de diferencia (41 – 57).  3er quart 25 -17: Quart difícil per que començàvem a estar cansats, buscant només el triple i perdent creativitat. A més a més de 10 tirs lliures fallats, el rival ha pogut remuntar a 4 punts quedant només 2 minuts, però el més important, teníem 2 jugadors amb 4 faltes i Albert que no podia jugar més per una lesió a la ma. 4rt. quart 15 -24: jugant a tope els darrers 10 minuts els meus 5 jugadors han pogut crear un parcial més gran gràcies a una millora en defensa individual i bloquejant el rebot per acabar amb +17 punts. Va ser un partit lleig (81 punts en contra i 17 tirs lliures fallats a la segona part) però és una victòria i és la quarta seguida demostrant que som capaços de superar moltes dificultats, malgrat això noto que cada cop ens costa més energia i ara tinc la infermeria molt plena. Aquesta setmana el descans ens anirà molt bé i podrem recuperar jugadors per l’últim partit el 17/12.    Y.C.

Sènior masculí vs Cabrera 77-66. Treballada victòria contra un rival incòmode degut el seu gran encert des de la línia de 3 punts. Fins a 15 triples hem rebut en contra. El primer quart molt igualat amb un bon encert per part dels dos equips, 22-20. La millora i ajustament en defensa ens va permetre arribar al descans amb un lleuger avantatge 39-33. Una bona sortida en el tercer quart ens va permetre prendre  una diferencia còmoda 50-35, però l’encert exterior del rival i les nostres distraccions defensives van fer que el marcador s’ajustés arribant al final 52-48. La nostra constància, sense perdre el cap en cap moment amb alguna decisió arbitral i errors del rival juntament amb alguna tècnica d’ells, van fer que poguéssim sentenciar el partit a 3 minuts del final.     A.G.