22oct_mg_5543

 

Jugadors/es de l’Escola de Bàsquet
Jana Capdevila Iglesias
Lia Gay Calvo
Pol Gay Calvo
Daniela Gutiérrez Lena
Miquel López Ramírez
Marcel Salvia Ramon
Dimitri Stefaniv
Andreu Cifuentes Martínez
Álex Alfonso Reyes
Pol Nieto Lozano
Clara Sanz Castro
Oriol Casanovas Galvany
Carla Catalán Pacheco

Entrenadors/es

   • Escola Club: Marc Capdevila
   • Escola del Mar: Laura Navarro
   • Escola Pla de l’Avellà: Andreu Lahoz
   • Escola Vaixell Burriac: Gemma Torrodà
   • Escola Pérez Sala: Judith Roca

Objectius

Els tres objectius bàsics de l’Escola de bàsquet són:

   • Que els nens gaudeixin i s’ho passin bé.
   • Ensenyar les regles i les nocions tècniques bàsiques d’aquest esport.
   • Captar el màxim de nens possibles per nodrir els equips de base.

Busquem que els nens gaudeixin les 2 hores setmanals que estan amb nosaltres. Mitjançant jocs, busquem familiaritzar als nens i nenes en la pràctica del bàsquet. Es proposen exercicis per millorar les condicions motrius i coordinatives de cada nen i nena, dins un ambient relaxat en què aprenen a treballar en equip per un objectiu comú.

Cronograma

Primer trimestre: el plantegem com una introducció en la què els nens i nenes hauran de conèixer l’entorn: terreny de joc, material, companys, entrenadors, etc. El joc és l’eina fonamental i, per sobre de tot, es busca el vessant lúdic.

Segon trimestre: és una etapa d’aprenentatge en la qual s’incideix més en aspectes tècnics bàsics. Es treballa el domini de la pilota amb canvis de mà, canvis de ritme; també les passades i recepcions, i la iniciació al tir.

Tercer trimestre: es destina a consolidar els coneixement adquirits al llarg de la temporada. Continuem insistint en l’adquisició de conceptes tècnics bàsics com el bot i la passada, fent èmfasis en la posició espacial, la coordinació i la velocitat de reacció.

Sistema d’entrenament

S’inicia amb jocs genèrics amb l’objectiu de divertir-nos i esperar l’arribada de tot els nens i nenes. Seguidament ens dividim en grups per nivell i edat. En aquesta part treballarem la tècnica individual i farem exercicis dissenyats per assimilar les regles i normes que regeixen aquest esport. Finalment, per acabar, es farà la tornada a la calma amb jocs divertits en els quals la cistella sol ser l’element principal.